Skip to content

Iiris Suomela

Vihreiden eduskuntavaalikampanja: Suojele elämää, äänestä

Julkistimme tänään Vihreiden vaalikampanjan. Sen myötä onkin hyvä hetki julkistaa, että olen ehdolla eduskuntaan jatkokaudelle!

Lähdin politiikkaan mukaan historiallisen rajujen koulutusleikkausten ja pysähtyneen ilmastopolitikan aikaan. Ero tuon ajan ja viimeisen neljän vuoden välillä on ollut jyrkkä. Hallituksessa me olemme peruneet leikkaukset ja panostaneet koulutukseen yhteensä miltei miljardin euron edestä. Suomesta on tulossa maailman ensimmäinen hiilineutraali hyvinvointivaltio. Luonnonsuojeluun olemme panostaneet historiallisen paljon.

Ei ole kuitenkaan mikään automaatio, että kehitys menee jatkuvasti kohti parempaa. Ruotsissa oikeisto ja populistit nousivat valtaan. Heti ensi töikseen he lakkauttivat ympäristöministeriön, leikkasivat luonnonsuojelusta ja vesittivät Ruotsin ihmisoikeuksia puolustavan linjan. Päästöt he käänsivät kasvuun.

Näin ei pidä antaa tapahtua Suomessa. Siksi olen ehdolla eduskuntaan jatkokaudelle.

Meillä ei ole varaa kiihdyttää ilmastokriisiä. Saasteet, kuumuus, tulvat ja kuivuus tappavat jo nyt tuhansia ihmisiä joka vuosi. Ilmastokriisi näkyy Euroopassa asti, kun metsät palavat, helteet tappavat ja voimalat seisovat, kun kuivuneista joista ei riitä tarpeeksi jäähdytysvettä.

Ilmastokriisin torjunnassa ja luonnonsuojelussa on lopulta kyse elämän edellytysten turvaamisesta. Siksi kärkiviestimme vaaleihin on elämän suojeleminen. Ihmisarvoisen elämän varjelusta on kyse myös silloin, kun puolustamme koulutusta, edistämme tasa-arvoa ja torjumme köyhyyttä.

Erityisen tärkeää on panostaa lapsiin. He ovat äärimmäisen haavoittuvassa asemassa, mutta samalla he ovat myös Suomen tulevaisuus. Meidän velvollisuutemme on suojella heidän elämäänsä ja tulevaisuuttansa. Jokaiselle lapselle kuuluu hyvinvoiva arki ja juhla, kuten yksi näistä julisteista hyvin kiteyttää.

Kiinnostaako lähteä mukaan kampanjaan? Laita viestiä tai kommentoi tähän alle! Pienistäkin teoista on iso apu, oli kyse sitten somepostausten jakamisesta tai vaalitoreilla päivystämisestä. Jokaista tarvitaan – tervetuloa mukaan!