Skip to content

Iiris Suomela

Tiedote: Rosa Meriläinen Iiris Suomelan vaalipäälliköksi – Emma Kari avaa kevään kampanjastartin

Meriläinen: “Haastan kaikki entiset poliitikot tekemään nuorille kampanjaa.”

Katri Ylinen, Iiris Suomela ja Rosa Meriläinen tukiryhmätapaamisessa lokakuussa 2016

 

Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela, 22, avaa kuntavaalikampanjansa tänään kello 19.30 Pala Caféssa. Tilaisuuden avaa kansanedustaja Emma Kari, joka on aiemmin tukenut Iiris Suomelaa muun muassa toimimalla Suomelan puheenjohtajakampanjan ensimmäisenä suosittelijana viime syksynä.

Iiris Suomelan kampanjatiimiä johtavat vaalipäällikkö Rosa Meriläinen ja kampanjapäällikkö Katri Ylinen. Rosa Meriläinen haastaa kaikkia entisiä kansanedustajia, jotka eivät ole näissä vaaleissa ehdolla, tukemaan itseään nuorempaa ehdokasta. “Nuorilla on sellaista kokemusta ja pätevyyttä, jota keski-ikäisellä ei voi olla. Demokratia vaatii toteutuakseen kaikenikäisiä päättäjiä, mutta nuoret ovat sekä rahoituksen että verkostojen suhteen altavastaajan asemassa vaaleissa.

Rosa Meriläinen kehottaa ihmisiä myös äänestämään itseään nuorempia. “Se, että itse on ollut epäkypsä kaksikymppisenä ei tarkoita sitä, etteikö Iiris Suomela voisi olla erittäin skarppi. Olen nähnyt ja kuullut, miten Iiris argumentoi suohon vanhoja jääriä.”

 

Kuntavaaleissa Iiris Suomela tavoittelee vähäpäästöistä ja yhdenvertaista Tamperetta. Hän on kotoisin Hervannasta, mutta hän on asunut yhteensä 7 vuotta ulkomailla. Kansainvälinen kokemus näkyy hänen poliittisissa tavoitteissaan. “Kävin lukion koulussa, jonka opiskelijat edustivat yli 90 eri kansalaisuutta. Siksi rasismin vastustaminen on minulle ensisijaisen tärkeää. Joka kerta, kun esimerkiksi turvapaikanhakijoihin suhtaudutaan halveksivasti, mietin Lähi-idästä kotoisin olevia entisiä koulukavereitani. Heistä monella on juuri nyt todella vaikeaa alueen epävakauksien takia”, Suomela kertoo.

“Haluan tehdä Tampereesta kaupungin, jossa kaikki tuntevat olonsa tervetulleiksi eikä ketään syrjitä. Feminismi kuuluu kouluihin, sillä jokainen ansaitsee tulla kohdelluksi ensisijaisesti ihmisenä, ei tyttönä tai poikana!”

Yhdenvertaisuuden lisäksi Suomela vaatii koulutukseen lisäpanostuksia leikkausten sijaan. Erityisesti hän on kritisoinut ammatilliseen koulutukseen kohdistuvia leikkauksia, jotka tulevat johtamaan yhä useamman nuoren syrjäytymiseen, ellei kunnissa valita toisin. “Tänä keväänä päätetään lähtevätkö kunnat hallituspuolueiden viitoittamalle koulutusleikkausten tielle vai pyritäänkö kunnissa minimoimaan koulutusleikkausten vaikutusta suomalaisten osaamiseen ja hyvinvointiin”, Suomela toteaa.

Vihreiden nuorten puheenjohtajana Iiris Suomela vaatii myös kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa. “Pariisin sopimuksen lupaukset uhkaavat jäädä tyhjiksi, sillä Sipilän hallituksen ajama ilmasto- ja energiapolitiikka on Valtioneuvoston selvityksen mukaan täysin tehotonta”, Suomela jyrähtää.

Omassa kuntavaalikampanjassaan Suomela tuo esiin ratkaisuja Tampereen hiilijalanjäljen pienentämiseksi. “Nyt jos koskaan tarvitaan paikallisia ratkaisuja: kestävämpää rakentamista, julkisen liikenteen kehittämistä, pyöräteitä ja fossiilisista polttoaineista luopumista. Yksi vaalitavoitteistani on saada Tampereelle oma kaupunkipyöräjärjestelmä”, Suomela kertoo.

 

Lisätietoja Iiris Suomelan kuntavaalikampanjasta ja tukiryhmään lähtemisestä: iiris.suomela (at) vino.fi