Skip to content

Iiris Suomela

Tiedote: Iiris Suomela ehdolle Vihreiden varapuheenjohtajaksi

eduskuntavaalit vihreät Tampere Pirkanmaa Iiris Suomela

Tamperelainen Iiris Suomela hakee Vihreiden varapuheenjohtajaksi. Ensimmäisenä julkistettuna ehdokkaana Suomela avaa kisan Vihreiden johtopaikoista. Vihreät valitsevat uuden puoluejohdon puoluekokouksessa Porissa 15.-16.6.2019.

– Tämä aika vaatii johtajia, jotka uskaltavat asettua vastavoimaksi taantumukselle. Löyhät puheet eivät enää riitä – nyt tarvitaan kunnianhimoisia toimia ympäristön, ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolesta, Suomela sanoo.

– Juuri rohkeus ja määrätietoisuus ovat olleet Vihreiden vahvuus alusta asti. Tämä vahvuus käy kuitenkin tyhjäksi, jos puolue ei uudistu ja kehity jatkossakin. Meidän on raivattava tilaa politiikassa etenkin nuorille, naisille ja vähemmistöille. Tämä oli yksi tärkeimmistä tavoitteistani Vihreiden nuorten puheenjohtajana, ja seuraavaksi haluan tehdä saman puolueen johdossa, Suomela sanoo.

– Ilmastolakko ja #metoo-liike osoittavat, että etenkin nuoret kaipaavat kipeästi muutosta nykyiseen tapaan tehdä politiikkaa. Muutosvastarinnan ja vähättelyn sijaan puolueiden on vastattava tähän haasteeseen. On aika nostaa valtaan sukupolvi, jolle avoin ja keskusteleva tapa tehdä politiikkaa on itsestäänselvyys ja 2010-luvun demokratian toiminnan perusedellytys. Suomela sanoo.

Iiris Suomela on Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja ja Tampereen yliopiston hallituksen jäsen. Hän sai Vihreiden listalta toisiksi eniten ääniä kuntavaaleissa 2017. Suomela on ehdolla sekä eduskunta- että eurovaaleissa.