Skip to content

Iiris Suomela

“Suomen paikka muuttuvassa maailmassa” -keskustelu ulkoministeri Pekka Haaviston kanssa Tampereella ti 21.3. klo 14:15

Loistouutisia: Ulkoministeri Pekka Haavisto tulee Tampereelle 21.3.2023. Pääsemme puhumaan Suomen paikasta muuttuvassa maailmassa kello 14.15 alkaen Tullintorin lavalla – tervetuloa mukaan!

On ollut tavattoman suuri ilo ja kunnia päästä tekemään töitä Pekan rinnalla hänen ulkoministerikautensa aikana. Tuntuu siltä, että maailmassa ei ole sellaista maata, jonka poliittisesta tilanteesta Pekka ei osaisi sanoa ainakin muutamaa sanaa. Suomi on todellakin kokoaan suurempi maailmalla, mistä on iso etu näinä epävarmoina aikoina. Yhdessä ja hyvin verkostoituneina me olemme moninkertaisesti vahvempia kuin yksin.

Tehtävää on tällä kaudella todella riittänyt: pandemia, Afganistanin kriisi, Ukrainan sota ja Suomen Nato-jäsenyys ovat olleet jatkuvasti otsikoissa. Julkisuuden pinnan alla työsarkaa on riittänyt vielä enemmän, puhuttiin sitten Kiina-suhteiden hoidosta tai EU:n yhteisen Afrikka-strategian edistämisestä. Yhteinen työ ilmastokriisin ja luontokadon torjumiseksi on edennyt takapakeista huolimatta.

Miltä näyttää Suomen rooli ja asema tässä nopeasti muuttuvassa maailmassa? Miten voisimme tukea ukrainalaisia entistä vahvemmin? Millainen Nato-maa Suomesta on tulossa? Miksi Suomen kannattaa panostaa kehitysyhteistyöhön myös tulevina vuosina? Ulkopolitiikan saralla kysymyksiä todellakin riittää!

Nähdään ensi tiistaina Tullintorilla!