Skip to content

Iiris Suomela

Rakkaus ei katso puoluekirjaa

Tammikuussa 2016 menin ja rakastuin kokoomuslaiseen. Helmikuussa aloimme seurustella, ja nyt meillä on yhteinen koti, lapsi ja häät suunnitteilla. Tästä kaikesta kerromme puolisoni Matin kanssa uusimmassa Trendi-lehdessä.

Lapsen syntymän jälkeen menimme kihloihin. Siitä asti olen käyttänyt isomummuni ja äitini perintösormusta, mutta emme ole varsinaisesti julkistaneet kihlausta. Trendin jutussa asia mainitaan, joten julkaistaan asia nyt myös täällä: olemme kihloissa.

Monet haastattelut jännittävät, mutta mikään ei ole ikinä jännittänyt yhtä paljoa kuin tämä. Käymme jutussa läpi parisuhteen ihanimpia mutta myös haastavia puolia. Ei ole helppoa pyörittää pikkulapsiarkea, kun molemmat vanhemmat tekevät töitä paljon ja intohimoisesti.

Samalla olen valtavan iloinen, että saan jakaa arjen juuri Matin kanssa. Emme ole kaikesta samaa mieltä, mutta meitä yhdistää kova huoli ilmastosta ja ihmisoikeuksista.

Näen erilaiset näkökulmat ennen kaikkea rikkautena ja mahdollisuutena kehittää omaa ajattelua. Monesti kiinnostavien uutisten kohdalla mietin heti ensimmäiseksi, että mitäköhän Matti ajattelee tästä. Etenkin suhteen alussa vietimme tuntikausia keskustellen ja väitellen.

Edelleen yhteiset keskustelut ovat minulle tärkeä tapa oppia uutta ja haastaa omaa ajattelua. Viestittelemme kesken päivän kiinnostavista jutuista, luemme samoja kirjoja ja katselemme yhdessä dokumentteja. Näistä pienistä ja suurista hetkistä elää rakkaus, joka on yhdistänyt meitä pian seitsemän vuoden ajan – eikä se rakkaus todellakaan katso puoluekirjaa.