Skip to content

Iiris Suomela

Poliisi jätti kanteen uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi

Vihreät nuoret osoittivat mieltä natseja vastaan 6.12.2016

Poliisihallitus on vihdoinkin jättänyt kanteen Pohjoismainen vastarintaliike -uusnatsijärjestön lakkauttamiseksi. Järjestön toiminnan katsotaan olevan olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja. Asiaa on selvitetty syyskuusta asti, ja nyt kanne on vihdoin jätetty.

Natsismi ja rasismi eivät kuulu 2010-luvulle – eikä varsinkaan valtioon, joka on sitoutunut vaalimaan yhdenvertaisuutta ja suojelemaan asukkaidensa turvallisuutta niinkin vahvasti kuin Suomi on perustuslain ja useiden kansainvälisten kautta sitoutunut tekemään.

Maailma ei ole vieläkään valmis, mutta askel askeleelta olemme siirtymässä kohti parempaa.

Tiettyjen järjestöjen kieltämisen lisäksi ääriliikkeiden toimintaan puuttuminen vaatii konkreettisia toimenpiteitä etenkin radikalisaation ennaltaehkäisyn suhteen. Tärkeimmät päätökset esimerkiksi nuorisotyön ja koulutuksen suhteen tehdään kunnissa. Vihreiden tavoitteena on, ettei yksikään nuori jää yksin ongelmiensa kanssa tai ilman peruskoulun jälkeistä opiskelupaikkaa.

Me haluamme myös, että Suomen kouluissa panostetaan seksismin, rasismin ja kaiken muun syrjinnän vastaiseen toimintaan. Koulutuksella on valtavasti potentiaalia tehdä Suomesta tasa-arvoisempi maa. Me haluamme, että päiväkodeilla ja kouluilla on riittävät resurssit kääntää tämä potentiaali konkreettiseksi työksi yhdenvertaisuuden puolesta.

Jokaisen on hyvä oppia pienestä pitäen, että meistä jokainen on yhtä arvokas ja että kaikkeen syrjintään on puututtava.