Skip to content

Iiris Suomela

Perussuomalaiset ei tee vaaliohjelmaa — Äänestäjä jätetään pimentoon

Miten perussuomalaiset pystyy tekemään niin paljon someviestintää? Vastaus on yksinkertainen: puolue ei käytä juuri lainkaan aikaa tai energiaa politiikan sisältöjen parissa. Juuri tänään PS julkisti, että puolueelta ei tule vaaliohjelmaa lainkaan. He priorisoivat kuulemma ”muita asioita”.

Samalla somekanavat täyttyvät lyhyistä videoista, joissa pilkataan muiden puolueiden poliitikkoja – yleensä naisia. Tämäkö on PS:lle tärkeämpää kuin vaaliohjelman tekeminen?

Kyse on vakavasta asiasta. Äänestäjä ei voi lainkaan tietää mitä saa, kun äänestää perussuomalaisia. Leikataanko koulutuksesta ja sotesta vai kiristetäänkö veroja? Otetaanko lisää velkaa vai ei? Korotetaanko sosiaaliturvaa vai leikataanko köyhiltä?

Kukaan ei tiedä – ei edes PS itse.

Ainoastaan se on varmaa, että puolue jättäisi nälänhädästä, sodasta ja köyhyydestä kärsivät oman onnensa nojaan maailmalla. Kehitysyhteistyö on nimittäin ainoa leikkauskohde, jonka PS pystyy yhtenäisesti nimeämään.

Muuta yhtenäistä talouspolitiikkaa ei ole. Tämä näkyy niin kunnanvaltuustoissa kuin eduskunnassa. Tänään vaaditaan lisää rahaa sosiaali- ja terveydenhuoltoon – huomenna taas haukutaan hallitusta, joka on laittanut liikaa rahaa soteen. Kanta vaihtelee sen mukaan, että keneltä kysyy ja milloin.

Tämä tekee perussuomalaisten äänestämisestä erityisen vaarallista nyt, kun puolue on Kokoomuksen suosikki hallituskumppaniksi. Kokoomuksen ehtona yhteistyölle ovat rajut leikkaukset niin sote-palveluihin kuin sosiaaliturvaan ✂️

Mitä mieltä PS on tällaisesta leikkauslinjasta? Kukaan ei voi tietää, koska vaaliohjelmaa ei ole ja puolueen poliitikot puhuvat mitä sattuu.

Äänestäjillä on oikeus parempaan.

Ennakkoäänestys on käynnissä nyt ja päättyy 28.3. Vaalipäivä on 2.4. Näissä vaaleissa kannattaa äänestää puoluetta, jonka linja on kirkas. Vihreät seisoo ilmaston, luonnon, koulutuksen ja tasa-arvon puolella.