Skip to content

Iiris Suomela

Miksi kansanedustaja seisoo kadulla? — Kampanjan loppukiristä!

”Ai sä olet itse täällä räntäsateessa kampanjoimassa? Oho!”

Todellakin olen, ja aion olla myös tämän kampanjan viimeisen viikon! Vihreät kamppailee tosissaan 3. paikasta Pirkanmaalla, mutta tuohon tavoitteeseen ei päästä, ellei kampanjaa tehdä täysillä. Iso kiitos nyt tukiryhmälle ja kanssaehdokkaille upeasta työstä.

Meitä tarvitaan, jotta Suomi tekee myös jatkossakin osansa ilmastokriisin ja luontokadon torjumiseksi. Ei ole liioittelua sanoa, että kyse on elämästä ja kuolemasta, sillä nämä kriisit uhkaavat jo nyt ihmisten henkeä ja turvallisuutta.

Toisaalta tulevaisuuden voittaja on se, joka pystyy tarjoamaan parhaat ratkaisut näiden kriisien torjumiseksi. Monet yritykset ymmärtävät jo tämän, mutta kaikki poliitikot välttämättä eivät. Me emme saa olla muutoksen jarruna.

Suomen johtoon tarvitaan ihmisiä ja puolueita, jotka ottavat ilmastokriisin vakavasti. Siksi minä vietän joka päivä vähintään kolme tuntia kadulla, satoi tai paistoi. Oikeastaan kadulla on ollut varsin mukavaa: valtaosa kohtaamisista on mukavia ja moni pysähtyy erikseen kertoakseen äänestäneensä meitä. Häiriköitäkin on, mutta he ovat onneksi pieni vähemmistö.

Miksi kansanedustaja sitten seisoo kadulla? Jotta meille voisi puhua. Kaikki eivät käytä sähköisiä kanavia tai uskalla soittaa, mutta moni tulee kyllä juttelemaan, kun näkee poliitikon kadulla. Erityisen tärkeää on olla ihmisten parissa nyt, kun se on taas pitkästä aikaa sallittua monen vuoden poikkeusolojen jälkeen.

Tulkaa siis tervehtimään! Julkaisen viikon mittaan lisää kiertueaikoja ja -paikkoja – tässä Keskustorin ja Hervannan kampanja-ajat.

Ma 27.3. klo 16-17.30: Keskustori

Ti 28.3. klo 17-19: Keskustori

To 30.3. klo 16-17.30: Hervanta (Duo)

To 30.3. klo 20-22: Keskustorin vaalimökki – tarjolla vihiksiä ja naposteltavaa!

Pe 31.3. klo 16-18: Keskustori

La 1.4. klo 11-12: Hervanta (Duo)

La 1.4. klo 16-18: Keskustori

Tahdotko auttaa kampanjan tekemisessä? Somekampanjoinnin lisäksi voit noutaa esitteitä vaalimökiltä postiluukkuihin jaettavaksi. Mikäli tahdot tulla kadulle meidän kanssa, laita viestiä tai tule nykäisemään hihasta!