Skip to content

Iiris Suomela

Köyhiltä leikkaava oikeistohallitus vai kestävä tulevaisuus vihreillä ratkaisuilla — sinä päätät, äänestä!

Rasismi, seksismi, EU-vastaisuus, ilmastodenialismi – Kokoomukselle näyttää kelpaavan lähes mikä tahansa, kunhan puolue pääsee hallitukseen leikkaamaan köyhiltä.

Mitä lähemmäksi vaalit käyvät, sitä selkeämmin Kokoomuksen johto näyttää toivovan oikeistohallitusta perussuomalaisten kanssa. Viimeksi eilen tätä linjaa toisti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen.

PS on sanonut hyvin selvästi, että puolue tahtoo luopua uskottavasta ilmastopolitiikasta ja leikata luonnonsuojelusta. Maahanmuuttokaan ei kelpaa, vaikka työvoimapula on suurin este yritysten kasvulle – puhumattakaan tämän kylmän linjan inhimillisistä vaikutuksista.

Tähänkö kaikkeen Kokoomus on valmis, jotta oikeistohallitus pääsee leikkaamaan köyhiltä?

Tosiasiassa tämä linja olisi taloudelle hyvin vahingollinen. Suomen talous ei selviä, jos hyvinvointivaltio romutetaan, työvoimapula syvenee ja ilmastotoimista luovutaan. Ilman hyvinvoivaa, osaavaa ja työkykyistä väestöä meillä ei ole mitään. Me tarvitsemme osaavaa työvoimaa, maahanmuuttoa ja uskottavaa ilmastopolitiikkaa.

70-luvun perään haikailu ei auta, kun pitäisi olla ratkomassa 2020-luvun ongelmia. Yritykset ymmärtävät tämän vallan hyvin, ja siksi niiden viesti on täysin toinen kuin perussuomalaisten.

Kokoomuksen ja perussuomalaisten kylmälle linjalle on olemassa kestävä vaihtoehto, jossa Suomen talous käännetään nousuun panostamalla osaamiseen, nostamalla työllisyysastetta ja purkamalla esteet työhön johtavan maahanmuuton tieltä.

Samalla on syytä purkaa ympäristölle haitalliset ja tehottomat yritystuet. Tarvitaan myös vihreä verouudistus, jossa työn ja yrittäjyyden verotusta alennetaan samalla, kun saastuttamiselle ja muulle haitalliselle toiminnalle laitetaan selkeä hintalappu.

Nämä ovat ne keinot, joilla Vihreät tasapainottaisi julkisen talouden vuoteen 2035 mennessä. Samalla Suomesta on tehtävä hiilineutraali – muuten talouskaan ei ole kestävällä pohjalla.

Ennakkoäänestys alkaa 22.3. Jos tahtoo Suomelle kestävämmän tulevaisuuden, näissä vaaleissa kannattaa todellakin käydä äänestämässä. Minä olen ehdolla Pirkanmaalla numerolla 73.