Skip to content

Iiris Suomela

Hyvää vappua kaikille – glad valborg!

Edellisestä normaalista vapusta on aikaa. Kaksi edellistä vappua vietettiin etänä ja tätä vappu varjostaa Ukrainan sota.

Tätä kevättä on myös leimannut sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten lakko. Lakon taustalla on suuri huoli Suomen suunnasta. Olemmeko me enää jatkossa maa, jossa jokainen saa tarvitsemansa avun ja hoidon?

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä varhaiskasvatuksen henkilöstöpulan ratkaiseminen edellyttää, että näitä aloja vaivaava syvä palkkakuoppa korjataan. Työmarkkinaosapuolet neuvottelevat sopimukset. Poliitikkojen tehtävä on taas taata riittävä rahoitus henkilöstöpulan ratkaisemiseen. On vaikea nimetä tärkeämpää tavoitetta talouspolitiikalle kuin ihmisten hengen ja terveyden turvaaminen.

Vaikka kevät onkin ollut useiden vaikeuksien sävyttämä, olemme pystyneet edistämään monia vihreille tärkeitä tavoitteita. Me lähdimme hallitukseen pysäyttämään luontokatoa, torjumaan ilmastokriisiä ja tekemään koulutuksen kunnianpalautusta.

Kevään tärkeimpänä saavutuksena voidaan pitää ilmastolakia, joka on matkalla eduskuntaan. Laki varmistaa, että Suomi kääntää päästöt laskuun ja on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Tänä vappuna on aika tavata ihmisiä ja kerääntyä yhteen. On aika purkaa rajoitusten kerryttämää riemuvajetta ja nauttia keväästä. Yhdessä olemme enemmän. Hyvää ja turvallista vappua kaikille! Glad och trygg valborg till alla!

Avainsanat: