Skip to content

Iiris Suomela

Hoitajapula ja energiakriisi on ratkaistava

Aamu alkoi tänään TV-keskustelulla ratkaisuista hoitajapulaan ja hintojen rajuun nousuun Ukrainan sodan myötä. Nämä kriisit värittävät syksyn päätöksiä ensi vuoden budjetista.

Totesin Ylen aamussa, että nyt on aika tukea pienituloisia ja panostaa hoivaan – ei jakaa miljardin veroalennuksia, jotka kohdentuvat lähinnä hyväosaisille ja jo valmiiksi ennätysvoittoja tekeville yhtiöille.

Erityisen eri mieltä olen Kokoomuksen kanssa. Puolue rahoittaisi miljardin veroalen pieni- ja keskituloisilta leikkaamalla. Puheenjohtaja Petteri Orpo on vielä erikseen korostanut, että puolue pitää kiinni näistä vaihtoehtobudjettinsa leikkauksista myös keskellä tätä historiallisen rajua hintojen nousua. Tämä tietäisi kylmää kyytiä niille, jonka rahat eivät tälläkään hetkellä meinaa riittää ruokaan, vuokraan ja lääkkeisiin.

Energiasektorilla monien veroehdotusten riskinä on, että energiayhtiöt pitävät veroalen hyödyn itsellään, jolloin käytetään valtavia summia rahaa ilman juuri minkäänlaista hyötyä tavallisille suomalaisille. Siksi Vihreät esittää ennemmin kohdennettuja toimia kuten energiarahaa suoraan pieni- ja keskituloisten tueksi.

Sosiaaliturvaan on jo tehty ylimääräiset korotukset, jotka nostavat niin pienimpiä eläkkeitä kuin työttömyysturvaa ja opintotukea. Olemme myös nostaneet työmatkavähennystä ja tukea energiaremonteille. Kriisin jatkuessa tarve näiden toimien jatkamiselle korostuu.

Rahat kannattaa käyttää mahdollisimman kohdennetusti, sillä myös sosiaali- ja terveydenhuollon kriisin ratkaiseminen vaatii rahaa. Suomessa näiden alojen palkkataso on reippaasti muita Pohjoismaita alhaisempi. Samalla jatkuva tehostaminen tekee työstä yhä raskaampaa.

Palkan tulee vastata työn kuormittavuutta – muuten ei henkilöstöpulan ratkaiseminen onnistu millään. Hoitajamitoituksesta on pidettävä kiinni, mutta se vaatii lisätoimia, jotta työntekijöitä riittää. Pandemian tuoma lisäkuormitus vaikeutti tätä jo pitkään jatkunutta haastetta entisestään. Siksi nyt on erityisen tärkeää löytää ratkaisut henkilöstöpulaan yhteistyössä työmarkkinaosapuolten kanssa.