Skip to content

Iiris Suomela

Eduskunta kannattaa Nato-jäsenyyden hakemista

Eduskunta äänesti juuri Suomen Nato-jäsenyydestä. Tahto on selvä: 188 kansanedustajaa tukee Suomen Nato-jäsenyyttä. Vain 8 vastustaa – 3 oli poissa äänestyksestä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi heti äänestyksen jälkeen, että Suomen Nato-hakemuskirje allekirjoitetaan tänään. Asia etenee nyt siis vauhdilla.

Eduskunnan vahvan yhteisen tahdon pohjalta on hyvä edistää jäsenyyden hyväksymistä ja rakentaa Suomen tulevaisuutta Nato-maana. Kyselyjen perusteella eduskunnan kanta vastaa myös Suomen kansan enemmistön vahvaa kantaa.

On hyvä, että eduskunnan kanta on näin selvä ja että asia etenee. Suomi tarvitsee Natoa turvallisuuden takaamiseksi. Samalla tästä tilanteesta on vaikea iloita. Syyt ratkaisun taustalla ovat nimittäin synkät: Euroopassa käydään brutaalia hyökkäyssotaan, ja saman kohtalon välttääksemme me pyrimme nyt Natoon.

Siitä minä iloitsen, että viime päivien Nato-keskustelujen perusteella meillä on laajasti jaettu tahto puolustaa demokratiaa, ihmisoikeuksia ja vapautta entistäkin vahvemmin. Nämä asiat ovat turvallisuuden kovaa ydintä ja siksi näistä arvoista on ehdottomasti pidettävä kiinni myös jatkossa.