Tavoitteeni

Tehdään rohkeasti feminististä politiikkaa! Nostetaan yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien edistäminen politiikan keskiöön. Inhimillisemmän maahanmuuttopolitiikan lisäksi tarvitsemme uuden translain, perhevapaauudistuksen ja suostumuksen puutteeseen perustuvan raiskauslain. Lisäksi järjestäytynyt rasismi on kiellettävä selkeästi rikoslaissa.

Nostetaan Suomi ilmastopolitiikan edelläkävijäksi. Panostetaan raideliikenteeseen ja pyöräilyyn, luovutaan fossiilisista polttoaineesta ja turpeesta ja lopetetaan saastuttamisen tukeminen. Verorahoille on huomattavasti parempaakin käyttöä kuin ilmastonmuutoksen kiihdyttäminen.

Perutaan koulutusleikkaukset ja taataan kaikille vähintään toisen asteen koulutus. Ilmainen ja laadukas koulutus tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden toteuttaa itseään osana yhdenvertaista ja avointa yhteiskuntaa. Tehdään toisen asteen koulutuksesta aidosti maksutonta ja poistetaan kansainvälisten opiskelijoiden lukukausimaksut. Panostetaan koulutukseen kaikilla asteilla varhaiskasvatuksesta aina korkeakouluihin asti.