Esittely

Olen Iiris Suomela, kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja. Politiikan ohella viimeistelen parhaillaan sosiologian gradua Tampereen yliopistolla. Lisäksi toimin yliopiston hallituksen jäsenenä.

Liityin puolueeseen marraskuussa 2013 ja alle vuosi sen jälkeen päätin lähteä eduskuntavaaliehdokkaaksi. Vuonna 2015 toimin myös Tampereen vihreiden nuorten puheenjohtajana. Tahti on ollut kova mutta niin on intonikin. En ole valmis hyväksymään huonompaa maailmaa kuin mihin synnyin. Esimerkiksi ilmastonmuutos on pysäytettävä nyt, jotta kenenkään ei tarvitse kärsiä menneiden sukupolvien virheistä.

Olen kotoisin Tampereelta Hervannasta, mutta olen asunut yhteensä 7 vuotta ulkomailla ja nyt kaksi vuotta Kalevassa. Rasismin vastustaminen ja globaali solidaarisuus ovat siten minulle ensisijaisen tärkeitä. Ihmisiä on kohdeltava ihmisinä – yhdenvertaisina, tuntevina, ajattelevina ja kykeneväisinä; yhtä arvokkaina kansalaisuudesta, uskonnosta ja ihonväristä riippumatta. Politiikassa tämä tarkoittaa inhimillisempää ja avoimempaa maahanmuutto- ja etenkin pakolaispolitiikkaa. Me kaikki hyödymme siitä, että maahanmuuttajat hyväksytään yhteiskuntamme täysivaltaisiksi ja yhdenvertaisiksi jäseniksi, ovat terveitä ja saavat kouluttautua ja tehdä töitä.

Mielestäni koulutuksella on erityinen asema yhdenvertaisuuden edistämisessä. Mahdollisuus valita oma suuntansa varallisuudesta, perhetaustasta ja kotikunnasta riippumatta kuuluu jokaiselle. Itse olen sosiaalitieteiden opiskelija, ja opiskelen myös politiikan tutkimusta, taloustiedettä ja hallintotieteitä. Olen kiinnostunut eriarvoisuudesta sekä poliittisena ongelmana että yhteiskuntatieteellisenä tutkimuskohteena. Toimiva hyvinvointivaltio ehkäisee eriarvoistumista verottamalla yltäkylläisyydessä eläviä sekä ympäristölle haitallista toimintaa ja tukemalla puutteesta kärsiviä kotimaassa ja muualla maailmalla.

Tärkeimmät luottamustehtäväni:

2019- kansanedustaja

2017-2021 Kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Tampereella

2018- Uuden Tampereen yliopiston hallituksen jäsen

2015-2019 Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen

2017-2018 Vihreiden nuorten puheenjohtaja

2015-2018 Tamyn edustajiston jäsen; Vihreän listan edustajistoryhmän puheenjohtaja

2015-2017 Tampereen ammattikorkeakoulun hallituksen jäsen

2016 Tampereen vihreiden nuorten varapuheenjohtaja

2015 Tampereen vihreiden nuorten puheenjohtaja

Seuraa minua sosiaalisessa mediassa: