Esittely

Olen Iiris Suomela, kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja. Politiikan ohella viimeistelen parhaillaan sosiologian gradua Tampereen yliopistolla. Lisäksi olen pienen vauvan äiti.

Olen mukana politiikassa, koska en ole valmis jättämään lapselleni huonompaa maailmaa kuin mihin itse synnyin. Erityisesti tänä aikana tarvitaan vastavoima taantumukselle. Ilmastonmuutos ja eriarvoistuminen on pysäytettävä nyt, jotta kenenkään ei tarvitse kärsiä menneiden sukupolvien virheistä. Olemme tehneet paljon näiden tavoitteiden eteen viimeisen neljän vuoden aikana. Vähintään yhtä paljon työtä on kuitenkin vielä tekemättä. Siksi olen ehdolla jatkokaudelle valtuustoon.

Olen kotoisin Hervannasta, mutta olen asunut yhteensä 7 vuotta ulkomailla. Minulle on aina ollut itsestään selvää, että ihmiset liikkuvat rajojen yli ja ansaitsevat tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti taustastaan riippumatta. Siksi ihmisoikeuksien puolustaminen ja syrjinnän vastustaminen on keskeinen tavoitteeni politiikassa.

Mielestäni koulutuksella on erityinen asema yhdenvertaisuuden edistämisessä. Mahdollisuus valita oma suuntansa varallisuudesta, perhetaustasta ja kotikunnasta riippumatta kuuluu kaikille. Tässä tavoitteessa ei onnistuta ilman vahvaa hyvinvointivaltiota, joka ei jätä ketään yksin ongelmien kanssa vaan tukee jokaisen hyvinvointia, oppimista ja mahdollisuuksia saavuttaa omat unelmansa.

Seuraa minua sosiaalisessa mediassa: